Cheval blanc reneix a Amèrica
Un vi argentí juga en el mercat premium a nivell mundial.
Un vi argentí està jugant en les grans lligues mundials del negoci vitivinícola a partir de l'aliança d'empreses celebrat a parts iguals entre el Château Cheval Blanc i el celler Mendoza Terrasses dels Andes, dedicada a l'elaboració de vins varietals de la més alta qualitat de l'Argentina . Dues firmes prestigioses associades, dos homes compromesos, Pierre Lurton aportant l'art del assemblage i Roberto de la Mota aportant el coneixement del terrer nadiu a l'Argentina, per crear un gran vi d'arrels argentines i esperit bordelès, que està destinat a convertir-se en icona de la vitivinicultura del Nou Món.
La societat es denomina Cheval des Andes i aquest mateix nom és el que porta el vi que produeix. El Cheval des Andes té una composició de raïm Malbec i Cabernet Sauvignon i presenta una finesa i harmonia bé a l'estil dels grans vins de Bordeus.
Cheval des Andes ja ha conquistat els mercats més importants del món: Estats Units, França, Suïssa i Japó. A més, Cheval des Andes 2002 va obtenir 93 punts en Wine Enthusiast, també destacat com "Editor 's Choice". Wine Spectator li va atorgar 92 punts, reconeixent-lo com un vi "espectacular, un vi superior en qualitat i estil".
NOTA DE TAST:
Color robí molt fosc amb tons púrpures. Notes càlides de tabac obren el seu aroma, per deixar pas a fruits vermells madurs, cireres i confitures que evolucionen cap a cedre i fulla de llorer. En boca és ampli, ric i generós, dens, amb tanins sedosos i fusta harmoniosa. Molt llarg en boca, amb un final potent on ressorgeixen els tanins encara que sense ser assecant. Gran potencial de guarda.