El vi d'autor de Califòrnia.
Stephan asse podria ser considerat com un enòleg clàssic. Va aprendre el seu ofici a la Borgonya, però ho va practicar durant 17 anys a Saint Emilion, a Bordeus. El 1998 va decidir anar-se'n a "l'aventura", va deixar tot el que tenia a Bordeus, i després de considerar diverses opcions (Espanya, Austràlia, Amèrica del Sud, ...) es va deixar seduir per Pas Robles, a Califòrnia. La principal raó per anar a Estats Units va ser alliberar-se de les encotillades normes de Bordeus. A Califòrnia tenia llibertat absoluta i la va aprofitar. El primer va ser triar un sòl amb grans dipòsits de llim de gra fi barrejat amb argila. Variacions tèrmiques de gairebé 40 º, i microclimes on plantar varietats molt diferents (Cabernet, Syrah, Garnatxa, Mourvedre, ...).Amb un terrer únic, la seva gran experiència i l'últim en tecnologia, només li mancat posar un nom al seu nou celler: "L'Aventure".
Asse és un mestre en l'art de la barreja i gairebé tots els seus vins es beneficien de diferents proporcions varietals. Moltes barreges són atípiques a Califòrnia, Cabernet amb Syrah, Cab amb Syrah, Zinfandel, Mourvedre i Petit Verdot. Els seus vins han estat reconeguts amb grans puntuacions i grans crítiques, són vins diferents, molt potents, amb grans quantitats d'alcohol, però molt bebibles i disfrutables amb menjar. En les seves paraules, "... podria fer un vi que agradés a periodistes, ... però m'agrada fer vins per gaudir ..." Tots els vins, es produeixen a partir de raïms seleccionats a mà, maceració en fred, fermentació a temperatura controlada i una molt baixa producció.
NOTA DE TAST:
"... El Estate Cuvée 2002 és una bomba, d'un color porpra molt saturat i una preciosa nas de mores, flors, regalèssia i una nota de roure torrat. Potent, encara que elegant, amb una acidesa vibrant, una definició supèrbia i amb moltes capes, boca concentrada, es pot beure ara o guardar durant una dècada ". 94 punts - Robert Parker