L'elaboració es prodce en dipòsits de roure francès de 7600 Kg Amb raïm derrapat. Pre-fermentació en fred durant 5 dies, 30 dies de maceració amb pells. La fermentació malolàctica, es va dur a terme amb el mateix dipòsit de roure francès. La criança es va realitzar durant dotze mesos en bóta de roure francès d'Allier i troçais. Posteriorment el vi va reposar en ampolla fins a la seva sortida al mercat.
Consum: a 18 º C
Recomanat: Filet amb salses de fongs
VISTA: Intens color cirera amb ribet morat.
NAS: Aroma complex en la seva frescor. Molt expressiu, ben definit i elegant al nas, conjunt molt fi de fruites madures i notables matisos florals, balsàmics i minerals en un conjunt molt bé enfilat, potent i elegant. Fustes fines, tocs especiats, torrats de torba i un fons de tinta. Molts i elegants matisos.
BOCA: Molt bona estructura en boca, amb cos i nervi, viva acidesa i tanins de gran qualitat. És molt ampli i ple, té un magnífic equilibri cos-acidesa alcohol, amb esquelet tànnic ferma però sense puntes, molt saborós, pas bastant suau i amb nervi, molt expressiu en aromes en boca. Domina un elegant caràcter fruiter, bona persistència. Amb un postgust ampli i molt elegant, amb molts matisos de fruita madura, espècies, fustes i fulles de te.
Zona: D.O. qualificada Rioja
El Ganxo (Finca Nord), 650m. d'altitud, al vessant Nord.
Finca Valdepoleo (La Vinya Gran)
Ceps: 60% Ull de llebre, 40% altres
Vinya: 2,5 ha
SÒL: Sòl argilós calcari, llosa pedra calcària (50cm. de profunditat)
94 Parker