Tipicitat i procedència perquè prové de les estribaciones del Moncayo, on es troben les nostres longeves i sàvies Garnatxes. Elegància, concentració i estructura en idèntica proporció perquè són les bases que volem reflectir en aquest vi (*).
(*) Moncaíno: al · lusiu o pertanyent al Moncayo
Vinya Els pissarrosos d'escassa fertilitat, ubicats a una altitud per sobre dels 650 metres. Tant l'edat de la vinya (60-70 anys), com la seva orientació i la densitat de plantació afavoreixen que les nostres raïms tinguin un comportament esplèndid.
VINIFICACIÓ: Maceració prefermentativa en fred. La fermentació alcohòlica la desenvolupa en dipòsits d'acer inoxidable a una temperatura de 30 º C i, posteriorment, el vi roman en contacte amb les pells en maceració post fermentativa durant 30 dies. Finalment, realitzada la fermentació malolàctica, el vi passa a bótes de roure francès i americà durant 7 mesos.
NOTA DE TAST: A la vista presenta un bonic color picota violaci de bona capa. El seu nas, de bona intensitat, és molt expressiva ja que conjuga notes de fruites vermelles i negres amb lleugers matisos florals, torrats i minerals. En boca és ampli, vigorós i estructurat, amb una bona acidesa que prolonga el seu recorregut. Un vi amb el mesurat equilibri entre fruita i bóta.
CELLER: Vinyes de Mancuso, S.L.
DENOMINACIÓ: Vi de la Terra Valdejalón (Saragossa)
VARIETATS: 100% Garnatxa
SERVEI: 16 º C