Vi de la terra d'Extremadura
Varietat: GRACIANO-SYRAH-Petit Verdot-TEMPRANILLO
Elaboració: Maceració en fred a 8 º C, durant 10-12 dies, sagnat del 20% del most, per augmentar la concentració de les pells, fermentació alcohòlica entre 14 i 18 º C i remuntats amb delestage per a obtenció de color.
Criança: 14 mesos en bótes noves de roure francès Allier, amb criances sobre lies.
Analítica: grau alcohòlic 14,5 acidesa total: 5/3 gr / l, pH 3,61, sucres reductors 1,9 gr / l.
L'elaboració comença amb la selecció de les millors ceps en els nostres pagaments. La verema es realitza de nit en caixes de 15 Kg Al celler es fa una segona selecció manual de raïms, desrapat i maceració pre-fermentativa en fred (5 a 7 º C de 7 a 10 dies). Fermentació alcohòlica entre 14-18 º C i 5-6 delestage diaris durant tota la fermentació. Posteriorment el vi es descuba en bótes noves de roure francès Allier de 500 litres. Durant 14 mesos està en criança sobre les pròpies lies i en continu moviment mitjançant suports rotatius.
Els tons violacis i malves denoten un toc de joventut, la intensitat cromàtica-un toc personal de serietat i característic del nostre celler.
Els principals aromes que detectem són una barreja de fruits secs, vainilla, anisats, tiramisú i moca, però també apareixen aromes a prunes negres, mores, torrefactes amb certs tons balsàmics i especiats.